Bowling Vereniging 't Karrewiel Delft

Door: maurice

Bowlingvereniging 't Karrewiel Delft (BVKD) is opgericht op 25 augustus 1983 en heeft als thuisbasis uiteraard Gasterij 't Karrewiel.
De BVKD heeft ruim 140 leden waarvan ongeveer 15 jeugdleden. Ongeveer vier keer per jaar verschijnt 't Karreblad, het clubblad van de BVKD
waarin het reilen en zeilen van de vereniging wordt beschreven. De BVKD organiseert verschillende huiscompetities (huisleagues) en verschillende toernooien per jaar. Onder leiding van gediplomeerde trainers kunt u 'de kneepjes van het vak' leren.

De BVKD is aangesloten bij de Nederlandse Bowlingfederatie (NBF). Wordt u lid van de BVKD dan bent u automatisch lid van de NBF. Met dit lidmaatschap kunt in vele andere bowlingcentra (soms) tegen gereduceerd tarief bowlen en meedoen met toernooien. Tevens kunt u meespelen in de landelijke competitie, de zogenaamde Nationale League. Ook ontvangt u diverse keren per jaar het Bowling Sportmagazine.

Ook jaarlijks vindt er een uitwisseling plaats tussen bowlers uit (voorheen) Kingston en Delft. Kingston is de zusterstad van Delft in het Verenigd Koninkrijk. Het ene jaar komen Engelse bowlers voor een lang weekend naar Delft, het jaar daarop gaan Delftse bowlers naar Engeland om te strijden om 'The Flag'. De Engelse bowlers hebben inmiddels huisvesting gevonden in een bowling in Tolworth.